Enjin alza


May 28, 2017 · Ya, Perodua Alza ini sudah menjalani proses bolt on turbo. Enjin asal bersesaran 1.5L dipasangkan dengan unit turbo TD05 milik Subaru. BACA >>> Perodua Myvi - Nampak Biasa Tapi Berbisa! ENJIN TURBO. Udara luar ditapis masuk menerusi penapis berjenama Simota bagi memastikan tiada sebarang benda asing memasuki sistem enjin. Jul 01, 2010 · Untuk projek seterusnya aku pasang soundproof di bahagian wheel arch.Alza ini mempunyai bunyi tayar yang kuat so bila dah letak soundproof ni bunyi tayar dapat dikurangkan sehingga 50%.Untuk pengguna alza.aku syorkan untuk memasang sound proof di bahagian wheel arch seperti ini. Jul 01, 2010 · Untuk projek seterusnya aku pasang soundproof di bahagian wheel arch.Alza ini mempunyai bunyi tayar yang kuat so bila dah letak soundproof ni bunyi tayar dapat dikurangkan sehingga 50%.Untuk pengguna alza.aku syorkan untuk memasang sound proof di bahagian wheel arch seperti ini. Sesetengah pengeluar seperti Alfa Romeo mencadangkan pertukaran timing belt pada jarak hanya 30,000km bagi semua enjin straight 4 twin spark dan juga enjin V6 bagi model sebelum tahun 1999. Pada tahun 1996 dahulu, ada juga pemilik bengkel memberitahu timing belt boleh tahan sampai 100,000km, tak perlu tukar pada bacaan 30,000km. Apr 27, 2011 · Korang kena check distributer pada enjin, kadang2 api (elektrik) ada masuk dalam distributer tapi motor dalam distributer tak dapat hasilkan elektrik ke palam pencucuh di dalam enjin. Kalau korang nak tukar, korang kena beli distributer sebijik dan bukan hanya beli motor sahaja. Boleh dapat di kedai potong atau recond di kedai sparepart kereta. Nov 29, 2011 · Minyak enjin atau minyak hitam tu dah kurang. ada kebocoran kot atau minyak tu tak berjalan ke serata enjin. Kalau semua ok, minyak ada, minyak pun jalan, sensor rosak la tu. Kalau menyala ni tengah jalan cepat-cepat berhenti periksa takat minyak hitam anda, kalau kurang, jangan terus jalan, beli dan tambahkan sikit baru jalan. SENARAI UPAH KERJA MENGIKUT PASARAN SEMASA ... Saya nak tukar mounting enjin, gasket enjin skali dengan timing belt proton persona bpe kos yang saya perlu ada? Hujung ...